fbpx

Grillivarras Maalahden Limpusta, punajuuresta ja juustosta


AINEKSET:

  • kokonainen Maalahden Limppu
  • 4 isohkoa raakaa punajuurta
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • basilikapestoa voiteluun
  • 2 dl tummaa balsamicoa
  • vettä
  • karkeaa merisuolaa
  • 0,5 dl sokeria
  • noin 6 oksaa timjamia
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 3 valkosipulikynttä
  • voisulaa tai öljyä voiteluun

Pese punajuuret huolellisesti. Laita punajuuret korkeareunaiseen uunivuokaan, johon ne mahtuvat kokonaan. Murskaa valkosipulit vuokaan ja lisää päälle suola, sokeri, timjami ja mustapippuri. Kaada vuokaan balsamico ja lisää vettä niin, että punajuuret peittyvät kokonaan. Peitä vuoka foliolla tai kannella.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 1–2 tuntia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Kypsennysaikaan vaikuttavat uunivuoka ja uunin teho.

Anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja leikkaa niistä suorakaiteen muotoisia tankoja (5 cm x 5 cm). Leikkaa leivästä samankokoisia tankoja. Leikkaa sitten punajuuritangoista ja leipätangoista 1,5–2 cm:n paksuisia siivuja.

Aseta varrastikkuun vuorotellen leipä- ja punajuurisiivuja. Voitele vartaat voisulalla tai öljyllä. Grillaa vartaat varovasti ja voitele pestolla. Pursota tai asettele pehmeää vuohenjuustoa vartaiden päälle. Tarjoile lämpimänä.

Resepti: Antti Puromies