Pilko kurpitsa ja sipulit paloiksi. Kuullota sipulit ja kurpitsat voissa.
Lisää vettä siten, että kurpitsat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi.
Siivilöi niin, että neste jää talteen, tarvitset sitä mahdollisesti soseuttamiseen.
Soseuta kurpitsat hienoksi soseeksi tehosekoittimessa. Soseen pitää jäädä mahdollisimman paksuksi.
Jäähdytä sose jääkaappikylmäksi.
Lisää sosetta 500 g sekä ranskankermaa 500 g samaan kulhoon ja vatkaa niin kauan, että se pysyy muodossaan.
Mausta avokadoöljyllä ja pippurilla.
Jos haluat moussesta lohkeavamman, lisää liivatteet mousseen; liota liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä n. 3 rkl kurpitsapyrettä-/sosetta ja lisää liivatteet sinne ja sekoita huolellisesti.
Tarjoile ilmakuivatun kinkun sekä Maalahden Limpun kera.
Resepti: Antti Puromies
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi