fbpx

Maalahden Limpussa paistettua kuhaa

VIINISUOSITUS

Lisäkkeiden kautta annokseen tulee makeutta, joka kuivattaa valittavan viinin hedelmäisyyttä. 
Parsalla on taipumus myös muuttaa viini metalliseksi. Viiniksi kannattaa valita runsas, 
lähes eksoottisen hedelmäinen valkoviini. Viinistä löytyvä sitrusmainen, jopa appelsiininen 
aromikkuus tekee yhdistelmästä entistä onnistuneemman.

Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti

AINEKSET:

  • 8 ohutta siivua Maalahden Limppua (esim. leikkelekoneella)
  • 400 g kuhafilettä
  • 12 kpl vihreää parsaa
  • 1 punasipuli
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 20 g sokeria
  • 5 g suolaa
  • 4 porkkanaa
  • 1 l appelsiinimehua
  • 100 g voita
  • 75 g ranskankermaa
  • 75 g majoneesia

Kuha

Leikkaa kuhafileet tasaisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.
Suolaa kalapalat hyvin.
Kääri leipäsiivut kalapalojen ympärille siten, että jokaiseen kalapalaan tulee kaksi siivua.
Paista vuoratut kalapalat varovasti voissa ja kypsennä loppuun 120-asteisessa uunissa.

Porkkanacreme
Kuori porkkanat ja leikkaa ne paloiksi. Keitä porkkanat appelsiinimehussa ja voissa kypsiksi.
Kaada neste pois ja soseuta porkkanat ranskankerman kanssa. Mausta suolalla.
Jäähdytä ja sekoita majoneesin kanssa.

Sipulihilloke
Siivuta sipulit vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä ohuiksi, läpikuultaviksi siivuiksi.
Sekoita öljy, etikka, sokeri ja suola keskenään.
Lisää seokseen punasipulisiivut ja sekoita hyvin.
Anna seistä jääkaapissa kannen alla 12 tuntia.
Tarjoillessa valuta neste pois ja mausta mustapippurilla.

Parsat
Pilko parsat tangoiksi ja keitä suolaisessa vedessä voin kanssa.
Nosta keitetyt parsat talouspaperin päälle irralleen toisistaan ja jäähdytä jääkaapissa.
Näin maku pysyy parempana ja rakenne miellyttävänä.



Resepti: Antti Puromies