fbpx

Tuorejuusto-glögikakku

Tuorejuusto-glögikakku

Määrä: 25 cm irtopohjakakkuvuoka, n. 12 henkeä

 

AINEKSET:

Hyytelö kakun päälle:

  • 4 dl hyvää glögiä
  • Agar agar-hiutaleita/hyytelösokeria/liivatelehtiä

Vanilja-tuorejuustotäyte:

  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja / maissijauhoja
  • 1 vaniljatanko
  • 5 dl täysmaitoa
  • 2 keltuaista
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 4 liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa

Aloita tekemällä vanilja-mascarponekiisseli.

Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot ja sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon maito, keltuaiset ja halkaistu vaniljatanko (halkaise vaniljatanko pituussuunnassa). Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
Laita vanilja-mascarponetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja liotetut liivatelehdet. Anna mascarponekiisselin jäähtyä. Tee sillä välin pohja.

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan suojaksi reunakalvo tai voitele öljyllä, jotta saat kakun irtoamaan siistimmin vuoasta.
Asettele vuoan pohjalle Maalahden Limppu-siivuja vieri viereen, sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta siivut glögillä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto kiisselin joukkoon.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.

Kiehauta 3 dl glögiä kattilassa ja lisää hyytelöintiaine hyytelöaineen ohjeiden mukaisesti.
Kaada vuokaan vaniljatäytteen päälle.
Voit tehdä jälkiruuan myös kulhoihin tai annosvuokarenkaisiin.
Koristele suklaarouheella.

Resepti: Antti Puromies