fbpx

Viinitarhurin juustoa, kuminapaahdettua Maalahden Limppua ja tomaattihilloketta

(Vaasan 400-juhlavuoden ja Ruotsin Kuningas Kaarle XVI Kustaan ja Kuningatar Silvian kunniaksi järjestetyn juhlaillallisen väliruoka Vaasan kaupungintalossa 13.9.2006)

AINEKSET:

  • 10 viipaletta Maalahden Limppua
  • 100 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl kuminaa
  • 4 kpl luumutomaattia
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • pippuria
  • punainen chili

Kuminapaahdettua Maalahden Limppua (n. 10 viipaletta)

Kirkasta voi, lisää siihen sokeria ja kuminaa, hauduta maut irti, siivilöi. Leikkaa kohmeisesta Maalahden Limpusta ohuita siivuja, paista nopeasti kuminavoissa, muotoile kaarelle ja kuivaa.

Tomaattihilloke (4 hlö)

Kiehauta kattilassa vettä. Tee tomaatteihin ristiviilto, kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja ota heti pois, kun kuoria alkaa irrota. Jäähdytä nopeasti jäävedessä. Kuori tomaatit, lohko ne ja poista siemenet. Kuutioi tomaattiliha pieniksi kuutioiksi. Puhdista chilit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Paahda sokeri kattilassa kullankeltaiseksi, lisää valkoviini ja hauduta hetki. Lisää tomaattikuutiot, chili ja mausteet, sekoita hetki. Jäähdytä hyvin.

Kun kokoat annoksen, laita kuivattu Maalahden Limppu lautaselle, pistä kaaren sisälle pari viipaletta Viinitarhurin juustoa ja niiden päälle ruokalusikallinen tomaattihilloketta. Voit koristella annoksen esim. tuoreella oreganolla.