Gös
Skär gösfiléerna i jämna rektangulära bitar
Salta fiskbitarna väl
Svep in fiskbitarna i brödskivor så att det blir två skivor på varje fiskbit
Stek de insvepta fiskbitarna försiktigt i smör och stek vidare i ugn på 120 grader.
Morotskräm
Skala och skär morötterna i bitar. Koka morötterna riktigt mjuka i apelsinsaft och smör.
Häll bort vätskan och mosa morötterna tillsammans med crème fraiche och salta.
Kyl ner och rör i majonnäs.
Lökkompott
Skiva löken med grönsaksskärare eller en vass kniv till tunna, genomskinliga skivor.
Blanda olja, ättika, socker och salt.
Tillsätt skivor av rödlök i blandningen och blanda väl.
Låt stå i kylskåp under lock i 12 timmar.
Sila bort vätskan före serveringen och krydda med svartpeppar.
Sparris
Skär sparrisen i stavar och koka i salt vatten tillsammans med smör.
Placera de kokta sparrisstjälkarna på hushållspapper separerade från varandra och låt dem kallna i kylskåp.
Detta gör att smaken och konsistensen bevaras bättre.
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi