fbpx

Sienipiirakka

AINEKSET:

  • 100 g Maalahden Limppu -murua
  • 100 g vehnäjauhoa
  • 100 g voita
  • 150 g kantarelleja
  • 150 g suppilovahveroita
  • 200 g sipulilla maustettua ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g persiljaa silputtuna
  • 1 punasipuli

Pohja:

Hienonna Maalahden Limppu tehosekoittimessa muruiksi. Sekoita limppumurut ja vehnäjauhot pehmeään voihin. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Kauli taikina leivinpaperin välissä ohueksi levyksi ja levitä se halkaisijaltaan noin 30 cm:n piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa hetki uunissa.

Täyte:
Leikkaa sipulit siivuiksi ja kuullota sienten kanssa. Mausta persiljalla, pippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon maustettu ranskankerma. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää sitten joukkoon kananmunat. Kaada massa piirakkavuokaan pohjan päälle ja paista uunissa, kunnes piirakka hyytyy. Jäähdytä ja tarjoile.

Resepti: Antti Puromies