ca 6 portioner
Finfördela Malax Limpan till små smulor i en mixer.
Häll rom på russinen.  Tillsätt 100 g socker.  Koka upp 1 dl vatten och häll över russinen. 
Låt russinen svälla i vätskan minst 5 timmar, helst över natten.
Låt överflödig vätska rinna av yoghurten genom en silduk.  Låt den rinna minst tre timmar. 
Ca 600 g yoghurt bör bli kvar. Blanda 150 g socker och vispgrädde till ett löst skum, som nätt och jämnt hålls ihop.  Blanda försiktigt den avrunna yoghurten i vispgrädden.
Låt spadet rinna ur russinen genom ett durkslag. Ta vara på spadet. Finfördela russinen med en kniv. Blanda limpsmulorna med russinen. Tillsätt vid behov romspadet i blandningen så den smakar gott och är lagom fuktig.
Varva yoghurtmoussen med blandningen av russin och bröd i glas.
Receptet: Antti Puromies