fbpx

Blogit

Phasellus blandit leo

Praesent egestas tristique nibh. Aenean ut eros et nisl sagittis vestibulum. Pellentesque commodo eros a enim. Nunc nonummy metus. Pellentesque dapibus hendrerit tortor.Praesent egestas tristique nibh. Aenean ut eros et nisl sagittis vestibulum. Pellentesque commodo eros a enim. Nunc nonummy metus. Pellentesque dapibus hendrerit tortor.Praesent egestas tristique nibh. Aenean ut eros et nisl sagittis vestibulum. Pellentesque commodo eros a enim. Link inside Nunc nonummy metus. Pellentesque dapibus hendrerit tortor.

Quisque rutrum. In auctor lobortis lacus.

Raaka-aineiden sesonkien seuraaminen on tärkeää, vaikka et itse kasvattaisikaan omaa ruokaasi! Tuotteiden laatu on nimittäin sesonkiaikaan parhaimmillaan ja hinta edullisimmillaan. Ulkomuistista ei tarvitse jokaisen tuotteen sesonkia muistaa, sillä ruokakaupat ohjaavat valintojamme tehokkaasti asettamalla sesonkiraaka-aineet houkuttelevasti ja näkyvästi esille. Myös erilaisista tarjouksista voi monesti päätellä tuotteen olevan sesongissa.

 

Mehut, hillot ja siirapit

Pikkelöinti antaa säilyvyyden lisäksi vihannesten makuun aivan uudenlaisen vivahteen. Perinteinen 1–2–3-liemi valmistuu yhdestä osasta väkiviinaetikkaa, kahdesta osasta sokeria ja kolmesta osasta vettä. Liemi kiehautetaan ja sitä voi maustaa erilaisin kokonaisin maustein tai tuorein yrtein. Pidempään säilöttävää tuotetta on hyvä kiehauttaa nopeasti pikkeliliemessä. Kovempia juureksia taas kannattaa keitellä muutamankin minuutin ajan, jotta ne hieman pehmenevät, varo kuitenkin ylikypsennystä!

 

Alkuruuaksi

Haukisuupalat
Kuorrutettua siikaa mummonkurkuilla
Omenainen leipäjuustosalaatti
Kuorrutettu sipulikeitto Syksyinen tartar
Suppilovahveropiirakka
Lämpimät pekoni-kantarellileivät
Kurpitsaleivät sinihomejuustolla

Jaa tämä blogi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Lue myös nämä