Grillatut viinirypäleet ricottavaahdolla

Grillatut viinirypäleet ricottavaahdolla

”Marinoimalla ja grillaamalla viinirypäleiden makuun saa aivan uuden ulottuvuuden! Tarjoile rapeiden Maalahden Limppu –saaristolaisleipien ja täyteläisen ricottavaahdon kera, viimeistele leivät pistaasirouheella. Tämä makean ja suolaisen yhdistelmä sopii täydellisesti kuumiin kesäpäiviin!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(10 kpl):

Ricottavaahto:
• 200 g ricottajuustoa
• 1 ½ rkl oliiviöljyä
• ½ luomusitruunan kuori raastettuna
• ½ tl suolaa
• 1/8 tl mustapippuria

Grillatut viinirypäleet:
• 500 g tummia viinirypäleitä
• 2 rkl oliiviöljyä
• 2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
• 2 rkl tuoretta timjamia
• ½ tl suolaa
• ½ tl mustapippuria

Lisäksi:
• 10 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• hunajaa
• sitruunamehua
• pistaasipähkinöitä

Ohje:

Kuivaa ricotan pinta talouspaperilla.
Hienonna ricotta tahnaksi oliiviöljyn kanssa parin minuutin ajan tehosekoittimessa, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä, jotta saat tahnamaisen koostumuksen.
Pese sitruuna ja raasta puolet kuoren keltaisesta osasta raastimen hienolla terällä.
Mausta ricottavaahto sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Pakkaa pursotinpussiin.

Sekoita keskenään oliiviöljy, balsamiviinietikka, timjamin lehdet, suola ja mustapippuri. Anna viinirypäleiden olla tertuissaan ja pyörittele ne marinadin joukkoon. Anna maustua noin tunnin ajan.
Grillaa viinirypäleitä noin 10 minuuttia. Grillauksen jälkeen nypi viinirypäleet irti tertusta ja laita takaisin marinadiin, kunnes kokoat leivät.

Paahda Maalahden Limppu -viipaleita hieman grillissä. Pursota viipaleille ricottavaahtoa ja lisää reilusti grillattuja viinirypäleitä. Pirskottele päälle hieman sitruunamehua ja hunajaa. Viimeistele rouhitulla pistaasilla. Tarjoile!

Resepti: Emmiina Lehtonen