Kantarellileivät omenalla ja sinihomejuustolla

”Valmista maukkaat kantarellileivät mehevästä Maalahden Limppu –saaristolaisleivästä, täyteläisestä sinihomejuustosta, karamellisoidusta kotimaisesta omenasta ja rapeiksi paistetuista kantarelleista. Herkullinen tarjottava sellaisenaan tai illallisen alkupalana!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(8 kpl):

Paistetut kantarellit:
• 250 g kantarelleja
• 40 g voita
• 1 rkl timjamia
• ½ tl suolaa
• ¼ tl mustapippuria

Karamellisoidut omenat:
• 25 g voita
• 3 rkl fariinisokeria
• 5 kpl kotimaisia happamia omenia
• 1 rkl sitruunamehua
• 1 rkl timjamia
• ¼ tl sormisuolaa

Lisäksi:
• 8 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 120 g sinihomejuustoa

Puhdista kantarellit ja revi ne muutamaan osaan. Hienonna timjami.
Paista kantarelleja kuivalla pannulla, kunnes niiden nesteet ovat haihtuneet. Lisää voi, timjami, suola ja mustapippuri ja paista rapeiksi.
Paahda samalla pannulla Maalahden Limppu -viipaleet.

Poista omenien siemenkota ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Laita paistinpannulle voi ja fariinisokeri, anna sulaa. Lisää omenalohkot ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet hieman ja karamellisoituneet pinnasta. Lopuksi mausta sitruunamehulla, timjamilla ja sormisuolalla.

Kokoa leivät. Levitä pohjalle sinihomejuustoa, päälle omenalohkoja ja paistettuja kantarelleja, koristele leivät timjamilla.

Resepti: Emmiina Lehtonen