fbpx

Vaniljajogurttimousse karamellisoidulla ananaksella

Ihanan raikas ja maukas jälkiruoka, jossa karamellisoidut ananakset saavat herkullisen rukiisen vivahteen Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä.

AINEKSET:

Karamellisoidut ananakset:

  • 1,5 dl Maalahden Limppu -saaristolaisleipää karkeaksi jauhettuna
  • 1 kpl ananasta
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl normaalisuolaista voita
  • ½ limen mehu
  • 150 g mansikkaa

Vaniljajogurttimousse:

  • 300 g paksua, maustamatonta jogurttia esim. Turkkilaista jogurttia
  • 50 g tomusokeria
  • 1 dl kuohukermaa vatkattuna
  • ½ vaniljatanko

Kuutioi ananas pieniksi kuutioiksi.

Karamellisoi sokeri paistinpannussa pähkinänruskeaksi.
Lisää ananakset pannuun ja karamellisoi hetki.
Lisää voi ja limen mehu, keitä kasaan.
Lisää Maalahden Limppu -muru ja karamellisoi vielä hetki.
Aseta seosta astian pohjalle mansikoiden kanssa.

Vatkaa kerma, tomusokeri ja vaniljatangon siemenet jogurtin paksuiseksi vaahdoksi.
Lisää jogurtti kermavaahdon joukkoon varovasti kaapimella nostellen. 
Nostele moussea ananaksien päälle ja koristele mansikoilla ja mintulla.
Voit halutessasi rouhia suklaata päälle.

Resepti: Antti Puromies