Keltajuuricarpaccio

”Ihanan syksyinen alkuruoka syntyy paahdetuista keltajuuriviipaleista, täyteläisestä fetajuustosta, happamasta tyrnistä, Maalahden Limppu -saaristolaisleipäkrutongeista ja pinjansiemenistä. Valmista keltajuuricarpacciota halloween- tai kekrijuhlien alkupalaksi!”- Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(neljälle):

Paahdetut keltajuuret:
• 500 g keltajuuria
• 2 dl karkeaa merisuolaa

Saaristolaisleipäkrutongit pinjansiemenillä:
• ½ dl pinjansiemeniä
• 2 Maalahden Limppu -viipaleita
• 1 rkl rypsiöljyä
• ¼ tl suolaa

Vinegrette:
• ¼ dl valkoviinietikkaa
• ½ dl rypsiöljyä
• 1 rkl juoksevaa hunajaa
• 1 tl dijon-sinappia
• ½ tl suolaa
• ¼ tl mustapippuria

Päälle:
• 100 g fetajuustoa
• 1 dl tyrnejä
• tuoretta lehtipersiljaa

Ohje:

Pese keltajuuret kevyesti juuresharjalla. Laita uunivuoan pohjalle tasaisesti karkeaa merisuolaa ja asettele keltajuuret suolaan. Paista 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes keltajuuret ovat kypsyneet. Anna jäähtyä.

Pilko Maalahden Limppu -viipaleet pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne pinjansiementen kanssa, lisää joukkoon rypsiöljy ja suola. Paahda myös ne 200 c uunissa noin 5 minuutin ajan.

Leikkaa keltajuurista pieni pala kannasta ja lakista pois. Vedä kuori pois pientä veistä apuna käyttäen. Viipaloi ohuelti veitsellä tai mandoliinilla.
Sekoita vinegreten kaikki ainekset keskenään. Laita viipaloidut keltajuuret marinoitumaan vinegreten joukkoon.

Kokoa annoksittain tai laakealle vadille. Levitä pohjalle keltajuuriviipaleita. Ripottele päälle murustettua fetajuustoa. Lisää pinjansiemenet ja Maalahden Limppu -krutongit. Lopuksi asettele tyrnit ja lehtipersiljat. Tarjoile!

Resepti: Emmiina Lehtonen