fbpx

Kesäkeitto

”Milloin viimeksi olet valmistanut kesäkeittoa? Herkullinen kotimaisista vihanneksista valmistettu keitto kuuluu kesään -kuten myös mehevä juureen leivottu Maalahden Limppu. Sipaise voita tai margariinia pintaan, leikkaa kuutioiksi ja kruunaa keitto leipäkuutioilla.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(4 annosta):

• Maalahden Limppu – saaristolaisleipää
• 1 nippu kesäporkkanoita
• 8 varhaisperunaa
• ½ kukkakaali tai parsakaali
• 1,2 l vettä
• 5 dl maitoa
• 2 dl tuoreita herneitä
• (100 g sulatejuustoa)
• nokare voita
• suolaa maun mukaan
• ½ ruukkua persiljaa tai tilliä

Ohje:

Pese porkkanat ja varhaisperunat.
Leikkaa porkkanat ja varhaisperunat paloiksi.
Paloittele kukkakaali tai parsakaali.

Laita vihannekset kattilaan ja mittaa joukkoon vesi.
Anna kiehua, kunnes vihannekset tuntuvat kypsiltä.
Lisää maito ja halutessasi sulatejuusto. Kiehauta.
Lisää voinokare ja suolaa maun mukaan.
Tarkista maku.
Ripottele pinnalle persiljaa tai tilliä.

Voitele Maalahden Limppu leipäviipaleita voilla tai margariinilla ja leikkaa ne sitten pieniksi kuutioiksi. Viimeistele keitto leipäkuutioilla. Tarjoa!

Resepti: Hellapoliisi