fbpx

Kesäkurpitsapihvit

”Valmista sesongin kesäkurpitsasta maukkaita kasvispihvejä! Raastetun kesäkurpitsan kera pihveissä maistuu timjami, parmesaanijuusto sekä Maalahden Limppu. Raastettu limppu tuo pihveihin upean täyteläisen maun sekä hyvän rakenteen.” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(10 kpl):

• 500 g kesäkurpitsaa
• ¾ tl suolaa
• 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
• 2 kpl valkosipulinkynsiä
• 3 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
• 1 ½ dl (70 g) parmesaania raastettuna
• 2 kananmunaa
• 2 rkl vehnäjauhoja
• ½ tl mustapippuria

Paistamiseen:
• 2 rkl rypsiöljyä
• 2 rkl voita

Ohje:

Leikkaa kesäkurpitsan kanta pois ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteen joukkoon ½ tl suolaa ja laita valumaan siivilään noin 15 minuutin ajaksi.

Hienonna timjami ja valkosipulit pieneksi. Aja Maalahden Limppu -viipaleet monitoimilaitteessa pieneksi muruksi. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.

Purista kesäkurpitsaraasteesta huolellisesti nesteet pois ja sekoita kaikki ainekset keskenään (muista lisätä mukaan vielä ¼ tl suolaa). Anna seoksen vetäytyä 5 minuutin ajan ennen paistoa.

Paista pihvit keskiteholla paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa. Aseta kekoja pannulle ja muotoile ne pihveiksi. Jätä rauhassa paistumaan, käännä vasta kun pohja on kauniin ruskea ja pihvi tuntuu kiinteältä, jotta se ei hajoa käännettäessä. Paista yhtä pihviä yhteensä noin viiden minuutin ajan.

Resepti: Emmiina Lehtonen