Kesän herkkuvati

Kesän herkkuvati

”Kuulutko niihin ihmisiin, jotka odottavat varhaisperunoiden saapumista kauppoihin ja niiden nauttimista sillin ja voinokareen kanssa? Tämä kesän herkkuvati sopii alkupalaksi vaikka juhannuksen viettoon. Nautitaan linnunlaulun säestämänä.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(4 annosta):

• 8 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
• 1 l vettä
• 1 tl suolaa
• ½-1 kg varhaisperunoita
• 1 prk silliä

Katkarapusalaatti:
• 500 g turkkilaista jogurttia
• 200 g katkarapuja
• 1 sipuli
• 1 omena
• 10 cm pala tuorekurkkua
• 2 keitettyä kananmunaa
• ½ ruukkua tilliä
• ripaus suolaa
• limepippuria myllystä

Lisäksi:
• ½-1 dl hienonnettua tilliä

Kiehauta vesi ja lisää suola ja varhaisperunat.
Keitä kypsäksi ja valuta.
Valmista sillä välin katkarapusalaatti.
Laita turkkilainen jogurtti kulhoon.
Sulata ja valuta katkaravut ja sekoita joukkoon.
Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa tuorekurkku pieniksi kuutioiksi.
Kuori omena ja poista siemenkota. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.
Hienonna kananmunat ja tilli ja sekoita muiden ainesten kanssa jogurtin joukkoon.
Mausta ripauksella suolaa ja limepippurilla.
Tarkista maku.
Laita tarjolle Maalahden Limppu –saaristolaisleipää, katkarapusalaattia, silliä ja varhaisperunoita.
Ripottele perunoiden päälle hieman tilliä.
Tarjoa seuraksi nokare voita.
Nauti kesän mauista!

Resepti: Hellapoliisi