Kuusenkerkkätiramisu

Kuusenkerkkatiramisu

”Makoisa kuusenkerkkämisu on mainio tarjottava kevään ja kesän juhlissa. Mikäli kuusenkerkkiä on omalla maallasi, voit koristella jälkiruoan niillä. Nämä on tehty eväsrasioihin, jolloin voit ottaa misut jälkiruoaksi vaikkapa piknikille.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(6 annosta):

• 6 viipaletta Maalahden Limppusaaristolaisleipää
• 2 dl kiehuvaa vettä
• 1-2 tl amaretto-pikakahvijauhetta tai tavallista pikakahvijauhetta
• 2 kananmunaa
• 1 rkl sokeria
• ½ dl kuusenkerkkäsiirappia tai maun mukaan
• 200 g mascarponejuustoa
• 250 g mansikoita tai muita marjoja
• 3-4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Koristeluun:
• muutama mansikka

Ohje:

Ota leipäviipaleet esille.
Laita kiehuva vesi syvälle lautaselle ja sekoita joukkoon amaretto-pikakahvijauhe tai tavallinen pikakahvijauhe. Voit käyttää myös keittimellä keitettyä valmista kahvia.
Erottele kananmunan keltuaiset ja -valkuaiset.
Vaahdota kananmunanvalkuaiset ja ruokalusikallinen sokeria kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kananmunankeltuaiset, kuusenkerkkäsiirappi ja mascarponejuusto keskenään.
Sekoita varovasti käännellen valkuaisvaahto joukkoon. Tarkista maku.
Kastele leipäviipaleet kahvissa ja laita eväsrasioiden pohjalle tai tarjoilukulhoon.
Viipaloi pinnalle mansikoita.
Jaa päälle mascarpone-kananmunavaahto ja ripottele päälle sokeroimatonta kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Koristele mansikoilla.

Resepti: Hellapoliisi