fbpx

Lämmin savusiika-fenkolileivos Maalahden Limpusta

10 annosta

 

AINEKSET:

Fenkolimousse

  • 3 kpl fenkolia
  • 3 kpl salottisipulia
  • 5 oksaa tilliä nypittynä
  • 3 dl kasvislientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 4 kpl liivatelehti
Siikamousse

  • 300 g lämminsavusiikaa
  • 300 g kuohukermaa
  • 1,5 dl kalalientä
  • 5 kpl liivatelehteä
  • ½ sitruunan mehu

Fenkolimousse

Leikkaa fenkoli ja salottisipuli ohuiksi viipaleiksi.
Kuullota varovasti ensin sipulit ja sitten fenkolit oliiviöljyssa pehmeiksi siten, että ne eivät ota väriä.
Lisää liemi ja keitä kasaan niin, että lientä jää kattilaan jäljelle n. 2 dl.
Lisää kerma ja keitä vielä kasaan noin yksi kolmannes.
Soseuta tehosekoittimella tasaiseksi massaksi tillin kera.
Lisää liotettu liivate lämpimään massaan ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Asettele vuoan pohjalle Maalahden Limppu-siivuja niin, että koko pohja peittyy. Kostuta pohja kasvisliemellä.
Kaada massa leipäpohjan päälle ja jäähdytä jääkaapissa n. 5 tuntia.
Jauha Maalahden Limppua tehosekoittimessa hienoksi ja levittele purua ohut kerros moussen päälle.


Siikamousse

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Tee savusiiasta ja kalaliemestä tasainen massa tehosekoittimessa ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Sulata liotetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada siikamassan sekaan koko ajan tehosekoittimella sekoittaen.
Yhdistä kermavaahto ja siikamassa keskenään kaapimella nostellen.
Kaada siikamousse vuokaan fenkolimoussen päälle.
Laita jääkaappiin hyytymään 5 tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, irrota se vuoasta ja leikkaa halutun kokoisia paloja tai tarjoa kokonaisena.
Koristele mädillä ja keväisellä parsa-retiisi ja fenkolisalaatilla.

Resepti: Antti Puromies