fbpx

Malaxmacka

AINEKSET:

  • 4 viipaletta Maalahden Limppua
  • mummon hölskytyskurkkuja (ohje jäljempänä)
  • 1 rasia kylmäsavulohilevitettä (esim. (Kala-Lapin Lapin Lumous) tai savukalasalaattia (esim. Hyvä Apajan)
  • 4 rkl kirjolohenmätiä
  • smetanaa
  • Koristeluun:
  • tilliä
  • vastajauhettua mustapippuria
  • Mummon hölskytyskurkut:
  • 1 pieni kurkku
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl hienosokeria
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

Valmista ensin hölskytyskurkut:
Sekoita sokeri, vesi ja etikka. Kun sokeri on sulanut, lisää viipaloitu kurkku.
Anna tekeytyä kylmässä pari tuntia. Valuta kurkkuviipaleet ennen käyttöä.

Paahda limppuviipaleet kevyesti ja leikkaa ne pyöreiksi juomalasin tai muotin avulla. Laita leipäviipaleille lusikallinen Lapin Lumous -kylmäsavulohilevitettä. Lisää päälle kurkkuviipaleita ja painele ne kevyesti kiinni levitteeseen. Aseta päälle ruokalusikallinen kirjolohenmätiä ja nokare smetanaa. Koristele tilillä ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa heti.

Resepti: Kim Palhus