Mustikkakupit

Mustikkakupit

”Itsenäisyyspäivän makeiksi tarjottaviksi sopivat täydellisesti helposti valmistuvat mustikkakupit! Valkosuklaisissa kupeissa täytteenä maistuvat happamanmakea Maalahden Limppu ja täyteläinen mustikkahillo. Pinta viimeistellään mustikkajauheella. ” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(8 leivosta):

• 8 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 400 g valkosuklaata
• 3 rkl kookosöljyä
• 150 g mustikkahilloa
• 10 g mustikkajauhetta
• 8 kpl muffinivuokia

Ota hieman muffinivuokien pohjaa pienempi pyöreä muotti. Leikkaa sillä Maalahden Limppu -viipaleista kahdeksan kiekkoa.
Paloittele kulhoon 150 g valkosuklaata. Sulata mikrossa 10–20 sekunnin pätkissä, aina välillä sekoitellen. Lisää sulan valkosuklaan joukkoon 1 rkl kookosöljyä.

Jaa sula suklaa muffinivuokien pohjalle hieman käännellen, jotta saat suklaata vuoan reunoille. Painele limppukiekot hennosti kiinni suklaaseen. Lisää sen päälle tasaisesti noin 2 tl mustikkahilloa, älä levitä hilloa reunoille saakka. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin ajaksi.
Paloittele kulhoon 250 g valkosuklaata ja sulata mikrossa pätkissä välillä sekoittaen. Lisää joukkoon 2 rkl kookosöljyä.

Jaa loput valkosuklaasta muffinivuokiin peittäen limppukiekon ja hillon. Koputtele vuokia pöytää vasten niin, että leivosten pinta tasoittuu. Ripottele siivilän avulla tasaisesti pinnalle mustikkajauhetta.
Anna leivosten jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Poista muffinivuoat ja tarjoile!

Resepti: Emmiina Lehtonen