fbpx

Tofuskagen

”Ihanan merellisessä, täysin vegaanisessa skagenissa maistuu savutofu, merileväkaviaari sekä tietysti tilli. Tofuskagen valmistuu vaivattomasti joulupöytään ja se sopii täydellisesti Maalahden Limppu -saaristolaisleivän kera nautittavaksi!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(14 kpl):

• 300 g savutofua
• ½ ruukkua tuoretta tilliä
• 50 g kevätsipulia
• ½ luomu limen mehu ja kuori raasteena
• ½ dl punaista merileväkaviaaria
• 1 dl kaurafraichea
• 1 ½ dl vegaanista majoneesia
• 1 tl dijon-sinappia
• 1 ½ rkl piparjuuritahnaa
• ½ tl suolaa
• ¼ tl mustapippuria

Lisäksi:
• 14 kpl Maalahden Limppu -viipaleita

Taputtele savutofu kuivaksi talouspaperilla ja murusta se kulhoon. Hienonna tilli ja kevätsipuli. Pese lime huolellisesti ja raasta puolet kuoren vihreästä osasta raastimen hienolla terällä. Purista myös puolikkaan limen mehu joukkoon. Lopuksi sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan noin tunnin ajaksi.

Koristele tofuskagen merileväkaviaarilla sekä tillillä ja tarjoile Maalahden Limppu -saaristolaisleivän kera!

Resepti: Emmiina Lehtonen