fbpx

Välimerelliset karitsaleivät

”Kevään herkkuleivät voit tarjota vaikka pääsiäisaterialla. Ruokaisaa, maukasta ja helppoa!” – Hellapoliisi

Määrä: 8 annosta

AINEKSET:

  • 8 viipaletta Maalahden Limppua
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 10 vihreää oliivia
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl oliivitahnaa (tapenade)
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 100 g pikkuparsaa
  • 50 g fetajuustoa
  • Koristeluun:
  • oliiveja

Laita karitsan jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipuli. Jäähdytä.

Lisää jäähtynyt sipuliseos, suola, kuivattu minttu ja hienonnetut oliivit jauhelihan joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuria. Sekoita tasaiseksi ja muotoile kahdeksaksi yhtä suureksi pihviksi. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin kypsäksi.

Levitä Maalahden Limppu -leipäviipaleille oliivitahna ja nosta päälle karitsanjauhelihapihvit.

Kiehauta vesi. Leikkaa pikkuparsoista pala tyvestä ja lisää suola ja pikkuparsat kiehuvaan veteen. Anna kiehua muutama minuutti, valuta.

Laita päälle pikkuparsat, murustettua fetajuustoa ja oliivit. Tarjoa!

Resepti: Hellapoliisi