fbpx

Vihreä linssikeitto ja rapeat Maalahden Limppu–krutongit

”Linsseistä valmistat edullisesti todella herkullisen ja trendikkään keiton, jota voit maustaa mielesi mukaan erilaisilla itämaisilla mausteilla. Tämä keitto maistuu ihanalta pakkaspäivänä. Keiton kruunaa rapeat Maalahden Limppu-krutongit. Kokeile!” – Hellapoliisi

Määrä: 2-3 annosta

AINEKSET:

  • 2 rkl öljyä
  • 1 sitruunaruohon tyviosa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl tuoretta inkivääriä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 vihreä chilipaprika
  • 2 pakkausta (380/230 g) vihreitä linssejä säilöttynä
  • 7 dl vettä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 ½ dl kookosmaitoa
  • ½ ruukkua tuoretta korianteria

Lisäksi:

  • 3-4 viipaletta Maalahden Limppua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä

Käsittele ensin kasvikset.

Hienonna sitruunaruohon tyviosa, valkosipulinkynsi ja tuoretta inkivääriä.

Kuori ja hienonna sipuli ja vihreä chilipaprika.

Valuta säilykelinssit.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sitruunaruoho, valkosipuli, inkivääri, sipuli ja chili. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää valutetut linssit, vesi, liemikuutio ja kookosmaito.

Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Tarkista maku.

Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.

Leikkaa Maalahden Limppu tasakokoisiksi kuutioiksi ja kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna tilkka rypsiöljyä pannulla kuumaksi ja paahda leipäkuutioita ja valkosipulia, kunnes ovat kauniin värisiä ja rapeita.

Tarjoa leipäkuutiot höyryävän keiton kanssa.

Resepti: Hellapoliisi