Vihreä perunasalaatti

Vihreä perunasalaatti

”Kesäisen raikas vihreä perunasalaatti saa kastikkeen rucolapestosta ja turkkilaisesta jogurtista. Villirucola on tavallista rucolaa voimakkaampi, joten siitä saa pestoon reilusti makua. Rapeat Maalahden Limppu -krutongit viimeistelevät perunasalaatin!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(kuudelle)

• 1 kg varhaisperunaa
• 2 kevätsipulin vartta
• 50 g ituja
• 50 g (35 g) kapriksia
• 1 ruukku villirucolaa

Kastike:
• 1 ruukku villirucolaa
• 1 ruukku basilikaa
• 1 valkosipulin kynsi
• 2 rkl limen mehua
• ½ dl oliiviöljyä
• ½ dl auringonkukansiemeniä
• 1 dl parmesaaniraastetta
• 150 g turkkilaista jogurttia
• 1 ½ tl suolaa
• ½ tl mustapippuria

Krutongit:
• 4 Maalahden Limppu -viipaletta
• 1 rkl rypsiöljyä
• 1/8 tl suolaa

Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä, jätä hieman napakaksi. Anna jäähtyä.
Pilko kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa perunat muutamaan osaan.
Sekoita keskenään kevätsipuli, perunat, puolet iduista ja valutetut kaprikset.

Valmista kastike. Valmista ensin rucolapesto. Hienonna tehosekoittimessa villirucola, basilika, valkosipuli, limenmehu, oliiviöljy, auringonkukansiemenet sekä parmesaaniraaste sekaisin. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä, jotta saat hyvän koostumuksen. Sekoita rucolapeston joukkoon turkkilainen jogurtti, suola ja mustapippuri.
Kääntele kastike perunasalaatin joukkoon. Anna maustua muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Valmista krutongit. Pilko limppuviipaleet kuutioiksi. Paista pannulla rypsiöljyssä rapeaksi ja mausta suolalla.

Tee tarjoiluastiaan peti villirucolasta ja lopuista iduista. Aseta perunasalaatti salaattipedille. Ripottele päälle Maalahden Limppu -krutongit.

Resepti: Emmiina Lehtonen