Smak som MAN MINNS

Till vardags
Fest
Gemensamma stunder

Äkta smak

Den sötsura Malax Limpan bjuder på en högklassig och förfinad smakupplevelse, som följer det ursprungliga över hundra år gamla receptet. Malax Limpan är det perfekta brödet för vardag, fest och gemensamma stunder. Den lämpar sig mångsidigt som ingrediens i såväl söt som salt mat eller för att mumsa på som sådan. Malax Limpan har de facto redan länge hört till de finländska familjefesterna från jul till midsommar. Den är en smak, som för människorna samman och en smak som man minns.

Garanterad kvalité

Malax Limpan Ab är en familjebageri, som grundades i 1893. Malax Limpan tillverkas i en toppmodern produktionsanläggning i Vasa enligt det ursprungliga receptet helt av råg, utan konserverings- och tillsatsämnen. Vår verksamhet är certifierad enligt FSSC 22000. Med kvalitetsledningssystemet och med våra starka traditioner kan vi garantera vår verksamhet och våra produkters höga kvalitet och säkerhet.

Våra produkter

Den fiberrika, laktosfria och mjölkfria Malax Limpan bakas med surdeg på råg utan konserverings- och tillsatsämnen. Det traditionella tillverkningssättet garanterar Malax Limpan dess distinkta smak och utmärkta hållbarhet. Malax Limpan är dryg och har många användningssätt i matlagning. Den passar till alla sortens för- huvud- och efterrätter. Malax Limpan fås såväl hela som skivade från 325 gram till påsar på 660 gram. Malax Limpan hör till Malax® -varumärkets produkter.

”Denna härliga höstliga förrätt skapas av rostade skivor av gulbeta, fyllig fetaost, syrlig havtorn, krutonger av Malax Limpan och pinjefrön. Laga carpaccio på gulbeta som förrätt till Halloween- eller kekrifester!” – Emmiina Lehtonen

Bloggar

Hösten är en tid när borden dignar av skördens frukter. Under den här årstiden inträffar två fester som samlar nära och kära runt bordet. Det som serveras på Halloween ger en extra touch av spänning och lekfullhet. Den traditionella finska skördefesten kekri är i sin tur en tid för att glädjas över skörden och tacka för det gångna året. I dessa två högtider kombineras internationella trender och finska traditioner. Malax Limpan är ett sött, mångsidigt bröd med maltsmak som passar till temat för vardera högtiden. Dess fylliga smak passar bra till både salta och söta rätter.

Sociala medier