fbpx

Apelsin Malax Limpa Thuile

INGREDIENSER:

  • 100 g Apelsinsaft
  • 120 g Smör (saltfritt)
  • 200 g Florsocker
  • 60 g Vetemjöl
  • 3 tsk Sweet chili -sås
  • Salt
  • Grova smulor av Malax Limpa
  • Torkade blåbär och tranbär
  • Krossade nötter

Smält smöret med saften, låt svalna till en jämn och mjuk massa.
Sätt smörblandningen, sweet chilin, saltet och vetemjölet i mixern, kör till en jämn massa.
Låt den dra sig i kyla i 2 timmar.
Bred med spatel ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper.
Strö på torkade bär, Malax Limpa och nötter.
Grädda i ugn i ca 175 grader tills vätskan har försvunnit helt och kexen börjar brynas.
Lyft kexen varma från plåten. Då är de ännu mjuka. Om du så önskar kan du forma kexet när det är mjukt.  
När de svalnar blir kexen hårda.

Servera exempelvis på kaffebordet eller i samband med avec.


Receptet: Antti Puromies