fbpx

Äppelpaj med Malax Limpan

Utnyttja äppelskörden till denna utsökt smakliga efterrätt.⁠

INGREDIENSER:

  • 3 st röda äpplen
  • 6 skivor av Malax Limpan
  • 500 g kesella/kvarg
  • 2 st ägg
  • 150 g socker
  • 50 g smör
  • kanel och vaniljstång
  • kolasås/tjinuskisås
  • vanilj-, choklad- eller jordgubbsglass​

Skär äpplena i klyftor.

Skär limpskivorna i 8 delar.

Bryn sockret i en kastrull. Tillsätt äpplena och brödtärningarna.
Tillsätt smör och bryn blandningen tills den är vackert brun.
Häll blandningen i en pajform (35 cm).
Rör ner fröna ur vaniljstången med äggen och kesellan/kvargen.
Häll blandningen ovanpå äpplena och brödtärningarna.
Grädda i ugnen i 200 grader ca 10−15 min. tills
kesellan/kvargen har stelnat.
Smaksätt den färdiggräddade pajen med kanel och klicka över
glass när pajen har svalnat.
Dekorera med kolasås/tjinuskisås.

Receptet: Antti Puromies