Grön potatissallad

Vihreä perunasalaatti

”Den somrigt fräscha gröna potatissalladen får dressing av rucolapesto och turkisk yoghurt. Vild rucola är starkare i smaken än vanlig rucola, så den ger peston rejält med smak. Krispiga krutonger av Malax Limpan ger potatissalladen det där lilla extra!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(för sex personer)

• 1 kg nypotatis
• 2 stjälkar salladslök
• 50 g groddar
• 50 g (35 g) kapris
• 1 kruka vild rucola

Dressing:
• 1 kruka vild rucola
• 1 kruka basilika
• 1 klyfta vitlök
• 2 msk limejuice
• ½ dl olivolja
• ½ dl solrosfrön
• 1 dl riven parmesanost
• 150 g turkisk yoghurt
• 1 ½ tsk salt
• ½ tsk svartpeppar

Krutonger:
• 4 skivor av Malax Limpan
• 1 msk rybsolja
• 1/8 tsk salt

Tvätta potatisen och koka den i saltat vatten så att den blir en aning fast. Låt svalna.
Hacka salladslöken i tunna strimlor. Skär potatisen i några delar.
Blanda samman salladslöken, potatisen, hälften av groddarna och den avrunna kaprisen.

Tillred dressingen. Tillred först rucolapeston. Finhacka rucolan, basilikan, vitlöken, limesaften, olivoljan, solrosfröna och den rivna parmesanen i en mixer. Tillsätt mer olivolja om det behövs för att få en bra konsistens.
Rör ner den turkiska yoghurten, salt och svartpeppar i rucolapeston.
Blanda ned dressingen i potatissalladen. Låt stå och dra några timmar i kylen.

Tillred krutongerna. Skär limpskivorna i tärningar. Stek med rybsolja i en stekpanna tills de är krispiga och krydda med salt.

Gör en bädd av vild rucola och de återstående groddarna i ett serveringsfat. Lägg potatissalladen på salladsbädden. Strö krutonger av Malax Limpan ovanpå.

Resepti: Emmiina Lehtonen