fbpx

Hummussmörgåsar med halloumiost

”Längtar du efter något småsalt? Du kan bjuda på de här underbart mättande smörgåsarna under alla tidpunkter på dygnet och också på den kommande vårens och sommarens festbord. Du kan variera hummusen med hummus med olika smaker och i stället för halloumi kan du också använda fetaost, andra ostar eller till exempel tofu. Malax Limpan är bakad på rågsurdeg och bevarar länge sin saftighet. Den aningen söta limpan har en unik smak och med den kan man servera många slags fisk och grönsaker ävensom olika slags köttprodukter.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(6 portioner):

• 6 skivor av Malax Limpan
• 200 g grön hummus eller annan hummus
• 250 g halloumiost
• 2 dl alfalfa- eller andra groddar
• 6 körsbärs- eller miniplommontomater
• 2 msk balsamico

Lägg upp skivorna av Malax Limpan på en arbetsbräda eller ett serveringsfat.
Lägg på varje skiva en drös hummus och bred ut den på brödskivorna.
Skär halloumiosten i skivor och stek dem på vardera sidan i en het panna.
Lägg ovanpå hummusen groddar, stekt halloumi, halverade körsbärs- eller miniplommontomater och balsamico.
Servera!

Recept: Hellapoliisi