Kantarellsmörgåsar med äpple och blåmögelost

”Gör läckra kantarellsmörgåsar av saftigt Malax Limpan, fyllig blåmögelost, karamelliserade inhemska äpplen och krispigt stekta kantareller. Läckra som de är eller som förrätt till middagen!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(8 st.)

Stekta kantareller:
• 250 g kantareller
• 40 g smör
• 1 msk timjan
• ½ tsk salt
• ¼ tsk svartpeppar

Karamelliserade äpplen:
• 25 g smör
• 3 msk farinsocker
• 5 st. inhemska syrliga äpplen
• 1 msk citronsaft
• 1 msk timjan
• ¼ tsk fingersalt

Dessutom:
• 8 skivor av Malax Limpan
• 120 g blåmögelost

Rengör kantarellerna och riv dem i några bitar. Hacka timjan.
Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills vätskan har avdunstat. Tillsätt smör, timjan, salt och svartpeppar och stek tills de är krispiga.
Rosta skivorna av Malax Limpan i samma stekpanna.

Ta bort kärnhusen från äpplena och skär dem i stora klyftor. Lägg smör och farinsocker i en stekpanna och låt smälta. Tillsätt äppelklyftorna och stek tills de mjuknat något och karamelliserats på ytan. Smaksätt slutligen med citronsaft, timjan och fingersalt.

Sätt ihop smörgåsarna. Bred blåmögelost på botten, lägg på äppelklyftorna och de stekta kantarellerna och garnera smörgåsarna med timjan.
Gilla och följ vår sida för att alltid få våra aktuella recept!

Recept: Emmiina Lehtonen