fbpx

Karamelliserad ananas och Malax Limpan med vaniljyoghurtmousse

INGREDIENSER:

Karamelliserad ananas:

  • 1½ dl grovsmulad Malax Limpa
  • 1 ananas
  • ½ dl socker
  • 1 msk smör (normalsaltat)
  • saften av en halv lime
  • 150 g jordgubbar
  • Vaniljyoghurtmousse:
  • 300 g tjock (turkisk) naturell yoghurt
  • 50 g florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • en halv vaniljstång

Skär ananasen i små tärningar.

Bryn sockret gyllenbrunt i stekpanna. Lägg ananasen i stekpannan och karamellisera ännu en stund.
Tillsätt smöret och limesaften.
Lägg i limpsmulorna och karamellisera ännu en stund.
Slå över blandningen i en skål, tillsammans med jordgubbarna.

Vispa grädden med florsockret och fröna från vaniljstången till yoghurtkonsistens.
Tillsätt yoghurten försiktigt i den vispade grädden.
Slå moussen över ananasen och dekorera med jordgubbar och mynta.
Du kan också smula över chokladspån.

Recept: Antti Puromies