fbpx

Linshummus med Malax Limpan

”Vårens festsäsong är snart här och många funderar på vad de ska servera på festerna. Snacks smakar för all del gott också annars när man firar kväll eller till och med som kvällsmat.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

  • 600 g mogna, röda linser, avrunna
  • 1 dl morotspuré
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tahini
  • en gnutta spiskummin
  • 1 msk olivolja eller sesamolja
  • en gnutta salt
  • saften av en ½ lime eller citron
  • svartpeppar från kvarnen
  • (½ röd chilipaprika)
  • Dessutom:
  • 1-2 paket av Malax Limpan
  • alfalfagroddar eller andra groddar eller skott

Låt linserna rinna av och lägg dem i mixern tillsammans med morotspurén.
Du kan i stället för morotspuré smaksätta purén också med andra grönsakspuréer såsom rödbetspuré eller batatpuré.

Tillsätt tahinin, spiskumminet, oliv- eller sesamoljan, en gnutta salt och den pressade lime- eller citronsaften. Mala i en aning svartpeppar från kvarnen.

Klyv om du så önskar en chilipaprika, ta ur kärnorna och lägg chilipaprikan i mixern.

Kör till en smet. Du kan mala den slät eller lämna kvar bitar.

Kontrollera smaken.

Servera med Malax Limpan så att var och en själv kan ta för sig av smeten, eller skär bitar av Malax Limpan och sleva fyllning ovanpå.

Servera som tilltugg alfalfagroddar eller andra groddar eller skott.

Receptet: Hellapoliisi