”Tillred stiliga snacks till kalas eller kvällsmat. Den mustiga och välsmakande Malax Limpan smakar gott med blåmusslor.” – Hellapoliisi
Mängd: 2-4 portioner
”Tillred stiliga snacks till kalas eller kvällsmat. Den mustiga och välsmakande Malax Limpan smakar gott med blåmusslor.” – Hellapoliisi
Mängd: 2-4 portioner
Skölj blåmusslorna i kallt vatten och borsta dem ordentligt.
Skala och finfördela schalottenlökarna och vitlöksklyftan.
Hetta upp smöret i en kastrull och sautera lökarna en stund.
Tillsätt vitvinet och låt koka upp. Tillsätt blåmusslorna och koka på hög värme i 3-5 minuter. Tillsätt grädden och salt från kvarnen.
Koka upp.
Skala och finfördela vitlöksklyftan. Rosta brödskivorna med vitlöken i het panna på vardera sidan. Servera blåmusslorna som följeslagare.
Receptet: Hellapoliisi
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi