Malax Limpan med laxmousse

Maalahden Limppu lohimoussella

”Tillred behändigt välsmakande munsbitar med fyllig laxmousse och den rågiga Malax Limpan till vårens fester eller när du vill smörja kråset under veckoslutet. Gör din egen laxmousse eller plocka den färdiga produkten från butikshyllan!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(16 st.):

Laxmousse:
• 100 g kallrökt lax
• 100 g gravlax
• ½ dl finklippt dill
• 1 rödlök
• 120 g smetana
• 2 msk citronsaft
• ¼ tsk svartpeppar

Dessutom:
• 8 skivor av Malax Limpan
• Till garnering regnbågsrom och dill

Hacka den kallrökta och gravade laxen i små bitar. Finhacka dillen och rödlöken. Vispa smetanan till skum och blanda ihop alla ingredienser.
Skär itu skivorna av Malax Limpan. Klicka en matsked laxmousse på skivorna. Garnera med regnbågsrom och dill.

Recept: Emmiina Lehtonen