Raffinerade laxbitar

Hienostuneet lohisuupalat

”Lillajulssäsongen är i full gång och små salta snacks går åt som smör i solsken. De här läckra och raffinerade laxmunsbitarna är förstås också perfekta att njuta av när som helst på året och vid alla typer av festligheter. Du kan också ersätta laxen med tonfisk, kallrökt oxfilé, skinkstrimlor eller till och med hackad paprika, alldeles som du vill.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(20–30 stycken):

• 1 paket (325 g) Malax Limpan i skivor
• 400 g okryddad färskost
• 2–3 tsk wasabi eller efter smak
• 100–150 g kallrökt lax
• 1 dl ljusa sesamfrön
• 1 dl svarta sesamfrön

Dessutom:
• 3 msk sushimajonnäs
• ca ½ dl sushi-ingefära

Gör så här:

Bryt Malax Limpan -skivorna i bitar och lägg dem i en mixer tillsammans med den okryddade färskosten.
Tillsätt wasabi och kallrökt lax i bitar.
Blanda till en slät smet.
Forma små munsbitsstora pinnar och doppa ena änden i ljusa sesamfrön och den andra änden i mörka sesamfrön.
Lägg upp på ett serveringsfat och gör ränder på ytan med sushimajonnäs.
Servera med sushi-ingefära.

Recept: Hellapoliisi