fbpx

Smörgåsar med kronärtskockapasta

”Av konserverad kronärtskocka är det lätt att laga en fyllig och välsmakande pasta till den sötsura Malax Limpan. Helheten kompletteras med champinjoner som är marinerade i mörk balsamico samt färsk timjan!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

Ingredienserna (8 st.):

• 8 skivor Malax Limpa

Marinerade champinjoner:
• 200 g champinjoner
• ½ dl mörk balsamico
• 1 msk olivolja
• 2 tsk socker
• ¼ tsk salt

Kronärtskockapasta:
• 160 g (285 g) konserverad kronärtskocka i olja
• 3 msk av kronärtskockans konservlag eller olivolja
• 2 vitlöksklyftor
• 2 msk färsk timjan
• ½ ekologisk citron
• ½ tsk salt
• ¼ tsk svartpeppar

Putsa champinjonerna och skiva dem. Mät upp alla ingredienser och blanda ned dem med svamparna. Låt få smak i kylskåpet i minst en timme, helst över natten.

Låt kronärtskockshjärtana rinna av i en sil, spara lagen. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Plocka bort timjanbladen från skaften. Tvätta citronen och riv häften av skalets gula del med rivjärnets fina bett. Pressa också ut saften ur halva citronen. Blanda samman alla ingredienser och kör till en massa i en stavmixer eller mixer. Tillsätt olja om blandningen är för tjock.

Bred kronärtskockapastan på Malax Limpa-skivorna. Tillsätt de marinerade champinjonskivorna och dekorera med timjan. Njut!

Recept: Emmiina Lehtonen