fbpx

Snackstänger av Malax Limpan

”Av Malax Limpa kan du laga underbara snackstänger utan att grädda dem i ugn. I stängerna känner man smaken inte bara av limpan utan även av dadel, aprikos samt råchoklad. En delikat vägkost att ta med på en picknick eller som mellanmål när man är ute och rör på sig!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

7 st:

• 5 skivor Malax Limpa
• 200 g torkade mjuka dadlar
• 200 g torkade mjuka aprikoser
• 40 g råchoklad
• (1 msk kakaonibs till garnering)

Mala skivorna Malax Limpa till smulor i en matberedare eller mixer.
Kontrollera att det inte finns kärnor i dadlarna. Finfördela dadlarna och aprikoserna med kniv.

Blanda ihop Malax Limpa-smulorna, dadlarna och aprikoserna till en jämn massa genom att knåda för hand. Om du vill kan du använda engångshandskar för att knåda massan.
Bred ut massan i en form (ca. 23×15 cm) som har fodrats med bakplåtspapper och klappa ut den till en jämn skiva. Låt stelna i kylskåp i 1–2 timmar.

Vält över skivan på ett skärbräde och skär den i jämstora stänger.
Smält råchokladen i vattenbad eller i mikron och gör med den smälta chokladen ränder på stängernas yta. Garnera till slut ännu med kakaonibs om du vill.

Snackstängerna håller bra i kylskåp i ungefär en vecka och man kan också frysa dem för senare bruk.

Recept: Emmiina Lehtonen