”Smulor av Malax Limpan ger bottnen i en traditionell Västerbottensostpaj fyllighet och rågig smak! Baka den delikata pajen exempelvis som ett inslag i de salta bitar som serveras på en kräftskiva.” – Emmiina Lehtonen
”Smulor av Malax Limpan ger bottnen i en traditionell Västerbottensostpaj fyllighet och rågig smak! Baka den delikata pajen exempelvis som ett inslag i de salta bitar som serveras på en kräftskiva.” – Emmiina Lehtonen
Botten:
• 100 g (5 skivor) av Malax Limpan
• 100 g vetemjöl
• 100 g smör
Fyllning:
• 3 ägg
• 300 g riven Västerbottensost
• 2 dl vispgrädde
• ¾ tsk salt
• ¼ tsk svartpeppar
• ¼ tsk vitpeppar
Kör Malax Limpan i en mixer till fina smulor och smält smöret. Blanda samman bottnens ingredienser.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform med en diameter på 22 cm. Tryck ned degen ordentligt i bottnen och lyft upp bottnen något mot kanterna. Förgrädda bottnen i 200 grader i 7 minuter.
Förbered fyllningen. Riv Västerbottensosten med det grova bladet på ett rivjärn. Blanda ägg, vispgrädde, salt, svart- och vitpeppar med den rivna osten. Blanda till en jämn smet och häll över den förgräddade bottnen.
Grädda pajen i 20 minuter eller tills ovansidan är vackert brynt och börjar stelna. Låt pajen svalna innan den serveras, eftersom fyllningen har stelnat helt först när pajen svalnat.
Recept: Emmiina Lehtonen
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi