fbpx

Zucchinibiffar

”Laga goda grönsaksbiffar av säsongens zucchini! Med riven zucchini blir biffarna goda tillsammans med timjan, parmesanost och Malax Limpan. Den rivna limpan ger biffarna en härligt fyllig smak och en bra konsistens.” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(10 st.):

• 500 g zucchini
• ¾ tsk salt
• 2 msk finhackad färsk timjan
• 2 vitlöksklyftor
• 3 skivor av Malax Limpan
• 1 ½ dl (70 g) riven parmesan
• 2 ägg
• 2 msk vetemjöl
• ½ tsk svartpeppar

Till stekning:
• 2 msk rybsolja
• 2 msk smör

Skär bort stammen på zucchinin och riv den grovt. Blanda ½ tesked salt i den rivna massan och lägg den i ett durkslag för att rinna av i ca 15 minuter.

Finhacka timjan och vitlök. Mal skivorna av Malax Limpan till små smulor i en hushållsassistent. Riv parmesanosten fint.

Pressa försiktigt ut vätskan ur den rivna zucchinin och blanda samman alla ingredienser (kom ihåg att tillsätta ännu ¼ tesked salt). Låt blandningen dra i 5 minuter innan du steker.

Stek biffarna i medelhög värme i en stekpanna i en blandning av smör och olja. Lägg drösar i pannan och forma dem till biffar. Låt steka i lugn och ro, vänd först när undersidan är fint brynt och biffen känns fast, så att den inte faller isär när du vänder på den. Stek en biff i cirka fem minuter sammanlagt.

Recept: Emmiina Lehtonen