fbpx

Leipäjuustovartaat

”Näissä vartaissa maistuvat vuorotellen rapea Maalahden Limppu saaristolaisleipä sekä täyteläinen leipäjuusto. Päälle jouluista balsamicosiirappia sekä raikkaita granaattiomenan siemeniä. Tarjoile pikkujouluissa hyvän juoman kera tai osana joulupöydän tarjoiluja!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(5 varrasta):

Leipäjuustovartaat:
• 250 g leipäjuustoa
• noin 8 viipaletta Maalahden Limppu saaristolaisleipää
• 1 rkl voita
• 1 rkl rypsiöljyä
• 5 kpl vartaita
• ½ granaattiomena

Jouluinen balsamicosiirappi:
• 1 dl sokeria
• ½ dl vaaleaa balsamicoa
• 1 kanelitanko
• 1 kokonainen tähtianis
• 2 kpl kokonaista neilikkaa

Ohje:

Leikkaa limppuviipaleista reunat tasaisiksi. Pilko viipaleet pitkittäin 3–4 osaan, leipäjuuston paksuuden mukaan. Leikkaa leipäjuusto samankokoisiksi paloiksi. Asettele vartaisiin joka toinen viipale leipää ja joka toinen leipäjuustoa. Aseta leipäpalat vartaiden alkuun ja loppuun, jotta se pysyy mahdollisimman hyvin kasassa.

Paista vartaisiin kauniin ruskea pinta voiöljyseoksessa paistinpannulla.
Halkaise granaattiomena poikittain puoliksi. Kaada kulhoon kylmää vettä ja pidä granaattiomenan puolikasta siemenpuoli alaspäin kulhon yllä. Kopauttele kuorta kauhalla niin, että siemenet putoavat veteen. Poista pinnalle nousevat valkoiset osat ja siivilöi siemenet vedestä.

Laita kaikki balsamicosiirapin-ainekset kattilaan. Anna kiehua 1 minuutin ajan. Jäähdytä hetken huoneenlämmössä, nostele mausteet pois ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Nostele vartaat tarjoiluastiaan, lisää päälle balsamicosiirappia ohuena nauhana sekä granaattiomenan siemeniä. Nauti!

Resepti: Emmiina Lehtonen