Paahdettua maa-artisokkaa ja päärynää

Paahdettua maa-artisokkaa ja päärynää

”Ihana lisuke, jossa yhdistyy hienostunut maa-artisokka, makea päärynä, suolainen sinihomejuusto ja happamanmakea Maalahden Limppu. Maa-artisokat kannattaa kypsentää kuorineen, jolloin ne valmistuvat nopeasti ja saavat myös kuoresta herkullisen maun!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(neljälle):

• 1 kg maa-artisokkaa
• 2 rkl rypsiöljyä
• 2 tl suolaa
• ½ tl mustapippuria
• 400 g päärynää
• 1 ruukku salviaa
• 5 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
• 1 tl rypsiöljyä
• 100 g sinihomejuustoa

Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla. Pilko suuremmat maa-artisokat reiluiksi paloiksi, pienet voit kypsentää kokonaisina. Laita ne kulhoon, sekoita joukkoon rypsiöljy, suola ja mustapippuri.
Leikkaa päärynät lohkoiksi ja poista siemenkota.

Levitä maa-artisokat ja päärynälohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Nypi joukkoon puolet salvian lehdistä. Paista 200 aseessa uunissa 30 minuutin ajan tai kun maa-artisokat ovat pehmeitä.

Leikkaa Maalahden Limppu -viipaleet kuutioiksi ja pyörittele rypsiöljyssä kulhossa. Levitä kuutiot uunipellille maa-artisokkien ja päärynälohkojen päälle. Paista vielä 10 minuutin ajan.

Anna jäähtyä hieman paiston jälkeen ja aseta tarjoiluastialle. Leikkaa päälle sinihomejuustopaloja ja nypi tuoretta salviaa koristeeksi.

Resepti: Emmiina Lehtonen