Määrä: 4 hengelle
Viinisuositus
Karitsan intensiivinen aromikkuus ja yrttien tuoma mausteisuus sopivat
aromeiltaan tummasävytteisen, lähes hillomaisen punaviinin seuraan.
Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti
Määrä: 4 hengelle
Viinisuositus
Karitsan intensiivinen aromikkuus ja yrttien tuoma mausteisuus sopivat
aromeiltaan tummasävytteisen, lähes hillomaisen punaviinin seuraan.
Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti
Kuorrute:
Laita leipäsiivut, valkosipuli ja yrtit tehosekottimeen ja aja tasaiseksi puruksi.
Karitsa:
Putsaa karitsan kare huolellisesti kalvoista ja ylimääräsestä rasvasta.
Mausta suolalla ja paista lihaan väri paistinpannulla.
Voitele kare paistamisen jälkeen dijon-sinapilla ja painele pinnalle leipäpurua.
Aseta kare uuniin 120-asteeseen.
Paista karitsan karetta, kunnes mieleinen kypsyys löytyy.
Anna lihan levätä paistamisen jälkeen lämpimässä paikasssa n. 10-20 minuuttia ennen tarjoilua.
Sama kuorrute sopii myös muille lihoille, kuten possulle ja kanalle.
Maalahden Limppu suosittelee kokeilemaan kuorrutetta myös joulukinkulle.
Resepti: Antti Puromies
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi