Tvätta rödbetorna väl. Lägg rödbetorna i en ugnsform med höga kanter.
Rödbetorna skall helt och hållet rymmas inuti formen.
Krossa vitlöken i ugnsformen. Tillsätt salt, socker, timjan och svartpeppar.
Häll balsamicon i formen och tillsätt vatten så att rödbetorna blir täckta.
Täck formen med folie eller ett lock.
Ställ formen i ugnen i 200 grader.
Grädda i ca 1-2 timmar tills rödbetorna är mjuka.
Gräddningstiden beror på ugnsformen samt ugnen.
Kyl ner rödbetorna. Skala rödbetorna och skär dem i rektangulära stänger. (5 cm x 5 cm)
Skär brödet i likadana stänger.
Skär rödbetsstängerna och brödstängerna i ca 2,5 – 2 cm tjocka skivor.
Träd turvis bröd och rödbetsskivor på spetten.
Pensla spetten med skirat smör/olja.
Grilla spetten försiktigt och pensla med pesto.
Pressa eller bred ut mjuk getost på spetten.
Servera varma.
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi