fbpx

Härkätataki Maalahden Limpulla

40 cocktailpalaa

AINEKSET:

  • 600 g hyvin marmoroitua naudanfileetä
  • 0,5 dl paahdettua seesamöljyä
  • 0,5 dl riisiviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa
  • 5 rkl seesaminsiemeniä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • krassisalaatteja
  • majoneesia
  • wasabipulveria / wasabia

Leikkaa naudan marmorifilee pitkittäin noin 5 cm halkaisijaltaan olevaksi tangoiksi.
Kuumenna paistinpannu savuavan kuumaksi ja paahda marmorifiletangot siinä.
Ota vain väri fileen pintaan, sisus tulee jäädä raa`aksi. Nosta fileet kulhoon.

Sekoita öljy ja etikka keskenään ja kaada seos marmorifileiden päälle.
Paahda seesaminsiemenet pannulla kullan ruskeiksi ja kaada siemenet fileiden päälle.
Mausta vielä fileet pippurilla ja suolalla. Anna marinoitua vähintään 6 tuntia kylmässä.

Sekoita majoneesista ja wasabista oman maun mukaan hyvä, hiukan tulinen majoneesi.
Leikkaa fileet poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa krassisalaatteja ja asettele niitä pitkittäin fileeviipaleiden sisään. Pursota majoneesia fileeviipaleiden sisään sopivasti. Kieritä viipaleet yksitellen rulliksi.

Leikkaa Maalahden Limpusta suorakaiteen muotoisia paloja, voit jättää reunaa paloihin.
Asettele rulla limpun päälle ja tiputa lihan marinadia hiukan lusikalla vielä rullan päälle.
Pursota majoneesia rullan päälle ja koristele krassilla.

Resepti: Antti Puromies