fbpx

Kantarellileivät

AINEKSET:

  • Maalahden Limppua
  • 250 g puhdistettuja kantarelleja
  • pieniä kantarelleja koristeluun
  • 8 dl kuohukermaa
  • 1 makea sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • vastajauhettua mustapippuria
  • suolaa
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 100 g voita

Kantarellivaahto:
Kiehauta 100 g sieniä ja 3 dl kermaa. Siivilöi ja jäähdytä. Ota talteen kerma ja sienet. Voit halutessasi lisätä sienet kantarellipyreeseen. Vatkaa kantarellikerma vaahdoksi.

Kantarellipyree:
Hienonna sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää 150 g sieniä. Lisää 5 dl kuohukermaa ja keitä sieniä kermassa, kunnes kerma alkaa paksuuntua. Kaada sieni-kermaseos tehosekoittimeen ja soseuta. Voit halutessasi lisätä tehosekoittimeen siivilöidyt sienet, jotka jäivät kantarellivaahdosta käyttämättä. Mausta mustapippurilla. Jäähdytä jääkaapissa pyreeksi.

Pienet kantarellit koristeluun:
Kuumenna pieni kattila kuumaksi ja laita sinne pienet kantarellit. Kaada heti perään etikka ja nosta kattila liedeltä. Peitä kattila kelmulla tai kannella.

Asettelu:
Voitele Maalahden Limpun viipaleet sienipyreellä. Asettele pienet kantarellit leivälle ja lisää päälle pieniä nokareita kantarellivaahtoa.

Resepti: Antti Puromies