fbpx

Lohiterriini

20 annosta

AINEKSET:

  • 325 g Maalahden Limppua (viipaleina)
  • 200 g voita
  • 300 g kylmäsavulohta siivutettuna
  • 20 g öljyä
  • nippu tilliä
  • 200 g lohenmätiä
  • gourmet-suolaa
  • pippuria
  • rucolaa koristeluun

Soseuta tilli tehosekoittimessa öljyn kanssa aivan hienoksi niin, että siitä tulee kauniin kirkkaan vihreää (jos tilliä soseuttaa liian kauan, väri muuttuu tummanvihreäksi). Vaahdota voi yleiskoneessa hitaasti vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tilliöljy, jotta voivaahto muuttuu vaaleanvihreäksi.

Vuoraa terriinivuoan (n. 25 cm) pohja ja reunat kaksinkertaisella kelmulla. Aloita terriinin kokoaminen peittämällä vuoan pohja kokonaan leipäviipaleilla (muotoile viipaleita tarvittaessa). Levitä päälle ohut kerros voivaahtoa. Sen jälkeen päälle tulee kerros lohiviipaleita ja taas hiukan voivaahtoa, jonka jälkeen limppukerros. Voivaahto sitoo kerrokset toisiinsa.

Jatka tällä tavoin kerros kerrokselta, kunnes terriinivuoka on täynnä. Päällimmäiseksi tulee kerros leipäviipaleita. Peitä pinta huolellisesti kelmulla ja laita kevyt paino päälle. Anna terriinin tekeytyä viileässä yön yli.

Kumoa terriini vuoasta kelmuineen ja leikkaa kelmun kanssa noin 1 cm:n paksuiseksi viipaleiksi. Aseta viipale lautaselle, poista kelmu ja koristele mädillä ja rucolalla. Sirottele pinnalle suolaa ja pippuria.

Resepti: Antti Puromies