fbpx

Marenkikakut

AINEKSET:

  • 130 g Maalahden Limppua n. 6 siivua ajettuna monitoimikoneessa muruksi.
  • 90 g valkuaista n. 3 kpl kananmunia (vanhennutettu 1 vrk huoneenlämmössä)
  • 100 g hienoa sokeria
  • 125 g tomusokeria

Mittaa Maalahden limppumuru ja tomusokeri kulhoon ja siirrä odottamaan.

Vatkaa valkuaisia. Kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää hienosokeri vähän kerrallaan ja vatkaa vaahto kiiltäväksi marengiksi. Vaahdon täytyy jäädä muotoonsa.

Sekoita tomusokeri Maalahden limppupuruvaahtoon käännellen ensin nopeasti ja sitten tahtia hidastaen. Seoksen pitäisi olla sopivaa, kun se jää muotoonsa. Taikina voi olla myös notkeampaa, jolloin marenkikakuista tulee perinteisen macaron leivoksen näköisiä, hiukan litteämpiä.

Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille haluamasi kokoisia taikinaympyröitä (esim. n. 3cm halkaisijaltaan). Pursotettuasi pellillisen kopauta peltiä kevyesti muutaman kerran pöytäpintaa vasten.

Anna taikinan levätä 30 – 60 min ennen paistamista. Paista 150°c:ssa n. 18 min.

Jäähdytä kuoret täysin ennen täyttämistä. Täytä marengit suolaisella tai makealla massalla, kuten tuorejuustolla, marmeladilla tai suklaamoussella. Suolaisella täytteellä täyttäessä suosittelen hiukan pidempää paistoaikaa, jotta marengit ottavat väriä.

Resepti: Antti Puromies