fbpx

Paneroitu karitsan kare

Määrä: 4 hengelle


Viinisuositus
Karitsan intensiivinen aromikkuus ja yrttien tuoma mausteisuus sopivat 
aromeiltaan tummasävytteisen, lähes hillomaisen punaviinin seuraan.


Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti

AINEKSET:

  • 4 viipaletta Maalahden Limppua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • persiljaa
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 kpl karitsan karetta
  • Dijon-sinappia

Kuorrute:

Laita leipäsiivut, valkosipuli ja yrtit tehosekottimeen ja aja tasaiseksi puruksi.

Karitsa:

Putsaa karitsan kare huolellisesti kalvoista ja ylimääräsestä rasvasta.
Mausta suolalla ja paista lihaan väri paistinpannulla.
Voitele kare paistamisen jälkeen dijon-sinapilla ja painele pinnalle leipäpurua.
Aseta kare uuniin 120-asteeseen.
Paista karitsan karetta, kunnes mieleinen kypsyys löytyy.
Anna lihan levätä paistamisen jälkeen lämpimässä paikasssa n. 10-20 minuuttia ennen tarjoilua.
Sama kuorrute sopii myös muille lihoille, kuten possulle ja kanalle.

Maalahden Limppu suosittelee kokeilemaan kuorrutetta myös joulukinkulle.

 

Resepti: Antti Puromies