”Uunissa kypsennetty persimonpaistos maustetaan rommilla ja päällystetään rapealla Maalahden Limppu -murulla. Tämä jälkiruoka valmistuu helposti ja maistuu taatusti! Tarjoile lämpimänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.” – Emmiina Lehtonen
”Uunissa kypsennetty persimonpaistos maustetaan rommilla ja päällystetään rapealla Maalahden Limppu -murulla. Tämä jälkiruoka valmistuu helposti ja maistuu taatusti! Tarjoile lämpimänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.” – Emmiina Lehtonen
(kuudelle):
• 4 kpl Maalahden Limppu -viipaletta
• 5 kpl persimoneja
• 4 rkl tummaa rommia
• 4 rkl tummaa siirappia
• ½ sitruunan mehu
• 1 tl kanelia
• ½ tl kardemummaa
• ½ vaniljatangon siemenet
• 2 rkl voita
• 1 tl vaniljasokeria
Poista persimonien kannat ja pilko lohkoiksi.
Mittaa laakeaan kattilaan rommi, siirappi, sitruunamehu, kaneli ja kardemumma. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet joukkoon. Kiehauta.
Lisää kattilaan persimonlohkot. Keitä muutaman minuutin ajan, jotta persimonit hieman pehmenevät.
Raasta limppuviipaleet raastimen karkealla terällä. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon limppumuru sekä vaniljasokeri.
Laita maustetut persimonit uunivuokaan ja ripottele limppumuru päälle.
Paista uunissa 175 asteessa 20 minuutin ajan.
Resepti: Emmiina Lehtonen
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi