fbpx

Rukiiset Runebergintortut

Rukiiset Runebergin tortut

Perinteiset Runebergintortut saavat herkullisen rukiisen vivahteen murustetusta Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä! Valmista helpot ja herkulliset leivonnaiset Runebergin päiväksi kahvin kanssa nautittavaksi.

AINEKSET:

(10 kpl)

200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl Maalahden Limppu -murua (4 viipaletta)
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1 dl maitoa

Kostutusliemi:
1 dl vettä
4 rkl rommia tai punssia
2 rkl fariinisokeria

Koristeluun:
1 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1 dl vadelmamarmeladia

Hienonna Maalahden Limppu -viipaleet tehosekoittimessa pieneksi muruksi.
Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen huolellisesti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa.

Jaa taikina heti paperisiin tai voideltuihin ja korppujauhotettuihin metallivuokiin. Älä täytä vuokia liian täyteen, jätä noin 1/3 vuoasta vajaaksi.
Paista 200 asteessa noin 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Kiehauta kostutusliemi (voit käyttää alkoholittomana kostutusliemenä esimerkiksi omenamehua). Sivele liemi tortuille ja anna maustua vuoissa muutaman tunnin ajan.
Kumoa tortut vuoista. Sekoita keskenään tomusokeri ja sitruunamehu, pakkaa pursotinpussiin ja pursota renkaaksi tortun pinnalle. Lisää renkaan sisälle vadelmamarmeladia.

Resepti: Emmiina Lehtonen